Biomassacentrale

Ook de lokale organisatie Duurzaam Dorp Diemen keert zich tegen het plan van Nuon voor de bouw van een biomassacentrale. Dat plan zou gerealiseerd worden op terrein van Nuon in Diemen.

Duurzaam Dorp Diemen is verontrust en verbaasd dat het project nog niet door de gemeente onder de aandacht is gebracht. De organisatie vindt een biomassacentrale geen duurzame oplossing voor de behoefte aan energie. Bij de verbranding zouden veel schadelijke stoffen vrijkomen. Sommige daarvan zouden giftig zijn, andere schadelijk voor de luchtwegen en ze zouden slechte invloed hebben op het klimaat. Eerder al keerde GroenLinks in Diemen zich tegen het plan van Nuon voor de nieuwe centrale.

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.