A10 Zuid richting Utrecht vijf weekenden dicht en geen treinverkeer

Verkeersoverlast treft ook Diemen.

In mei en juni wordt voor Zuidasdok in vijf weekenden gewerkt aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Weggebruikers en OV-reizigers moeten in deze weekenden rekening houden met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Hierdoor zal ook het verkeer in en rond Diemen niet aan verkeersoverlast ontkomen.

De werkzaamheden aan de A10 Zuid en het spoor vinden plaats in de volgende weekenden:

1. vrijdagavond 10/5 22:00 uur tot maandagochtend 13/5 05:00 uur

2. vrijdagavond 17/5 22:00 uur tot maandagochtend 20/5 05:00 uur

3. vrijdagavond 24/5 22:00 uur tot maandagochtend 27/5 05:00 uur

4. vrijdagavond 31/5 22:00 uur tot maandagochtend 3/6 05:00 uur

5. vrijdagavond 7/6 22:00 uur tot dinsdagochtend 11/6 05:00 uur

A10 Zuid

De A10 Zuid is gedurende vier weekenden aan de zuidzijde afgesloten van vrijdagavond 22 uur tot maandagochtend 05 uur. In het vijfde weekend is de weg ook op Pinkstermaandag 10 juni afgesloten.

Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. Oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft in alle weekenden te gebruiken net als de A10 Zuid en A4 richting Schiphol. Weggebruikers moeten rekening houden met drukte en extra reistijd oplopend tot een uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden bijvoorbeeld via www.vananaarbeter.nl.

Treinverkeer

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in de genoemde weekenden niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal. In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag weer conform dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer. Reizigers van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruik maken van de metro. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Werkzaamheden aan nieuwe reizigerstunnel Brittenpassage

De werkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid als onderdeel van het project Zuidasdok en zijn anderhalf jaar geleden al gepland. Sinds november 2018 wordt naast de A10 Zuid een aan enorm betonnen dek gebouwd van zo’n 70 meter lang, 15 meter breed en 2 meter dik. Dit vormt het dek waarover straks treinen rijden. Het dient tegelijkertijd als dak van de nieuwe reizigerstunnel, de Brittenpassage. In de vijf weekenden in mei en juni worden funderingspalen geplaatst en wordt het dak op zijn plaats geschoven, dwars door de zuidelijke rijbaan van de A10 Zuid en door de sporen. Door het werk te concentreren in vijf weekenden treffen we zo min mogelijk reizigers en voorkomen we een veel langere periode met hinder.

Naast de vijf weekenden in mei en juni, zijn er ook enkele weekenden waarin er bij station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI minder treinen of metro’s rijden. Het gaat om 6 en 7 april, 15 en 16 juni en 22 en 23 juni. Voor wie in deze weekenden met het OV reist, is het advies voor vertrek een reisplanner te raadplegen.

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.