Ook Stadsdeel Oost boos over biomassacentrale Diemen

14 maart 2019

Stadsdeel Oost is ook tegen het plan om een biomassacentrale te bouwen in de gemeente Diemen ‘Een vervuilende oplossing en slechte oplossing’. Deze nieuwe  centrale stoot heel veel meer meer vervuilende rommel uit dan de nieuwste kolencentrales, kolencentrales, goede gascentrales en zeker kerncentrales, vindt  het dagelijks bestuur.

De oudere wijk IJburg maar ook de nieuw te bouwen wijken IJburg 2, krijgen er fors van langs. De wijken de Krijgsman in Muiden en  de wijk Leeuwenveld in Weesp liggen allen ook onder de smook en ook van de nieuwe centrale. 

Het zijn allemaal buurten die dichtbevolkt zijn en ook er zijn ook de vele kindertjes en kinderen die daar wonen.  Stadsdeel Oost wil daarom een onafhankelijk en streng onderzoek naar de vuiluitstoot en duurzaamheid van de beoogde biomassaplannen, de uitstoot van ultra fijnstof en naar mogelijke alternatieven zoals geothermie of zonne-energie. 

Als de centrale er toch echt zo nodig met komen, dan wil Stadsdeel Oost betrokken worden bij het convenant dat de gemeente Diemen en Amsterdam plus Almere en Nuon wil afsluiten, over de herkomst van de te gebruiken houtpellets en alle te onderhandelen afspraken en voorwaarden. Ook moet en mogelijkheden zijn om per gemeenten en stadsdelen iedereen zijn zienswijzen in te dienen.

Related posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.